fredag 11. november 2011

Vår sektoransvarlig på ski og sykkel har laget en ny artikkel om Madshus Nanosonic Carbon Classic

Litt om Madshus historie

Kvalitet og fokus på detaljer har kjennetegnet Madshus i over 100 år. Fra begynnelsen med håndlagde treski til dagens høyteknologiske produksjonsprosess, har Madshus alltid vært opptatte av å velge de fineste materialene for å kunne lage verdens beste ski.
Denne over 100 år gamle reisen har resultert i en rekke verdenscup seiere og olympiske medaljer.  I 1928 blev den første olympiske medaljen vunnet på Madshus ski. Det er ingen tvil om at Innovasjon sammen med gode materialer og høy teknologi gir resultater.

Madshus Nanosonic Carbon Classic Cold Ski

Signaturskien til Madshus er en klassisk langrennsski. Nanosonic Carbon Classic Cold gir folk flest tilgang til Verdenscup-kvalitet med en ny 3D-formet PR100X-kjernegeometri og Triaxial Carbon-konstruksjon for nøyaktig flex, spennkurve og trykkfordeling. Nanosonic Carbon Cold har et langt, lavt spenn med god bæreevne ved 0 °C og kaldere. Skiene spriker lett i tupp og bakende for å minske snømotstanden og gi bedre glid.
Madshus bruker Innsving på sine racingski, og med denne produksjonsprosess gir dette brukeren en mer stabil ski som er lettere og kontrollere. Bedre flyt og bæring under løse forhold.

Spesifikasjoner:
Lengde: 180-210cm/5
Sidecut: 44-42-44mm
Vekt: 1000gr/190cm
Kammer: Classic Universal
Binding: NIS 5
Kjerne: PR 100X og Triaxial Carbon-konstruksjon
Såle: P190 Nano Plus

Teknologi:

Triaxial Braiding
Triaxial Braiding er utviklet av Madshus og den best kjente prosessen for å tilføre glassfiber til en kjerne. I denne prosessen veves en patentert glassfibersokk rundt hele kjernen. Dette “pakker inn” kjernen i glass- og karbonfiber. På denne unike måten å lage ski på, sikres torsjonstivhet og ivaretar bevegelighet over tid samt en lav vekt.






Triaxial Carbon Construction
Triaxial Carbon Construction har en større andel av karbonfiber som omslutter kjernematerialet. Dette sikrer en ski som er ekstremt lett i egenvekt og har en høy fleksibilitet. Madshus bruker denne konstruksjonen på alle skiene i Champion serien.




3D Construction
3D-konstruksjon er en unik prosess som former skienes kjerne. 3D-konstruksjonen reduserer vekt og kanaliserer stivhet og respons i et spesifikt mønster for å sikre en presis justering av skiens vridningsstivhet og flex.




NIS Plates
NIS (Nordic Integrated System) er en permanent, limt plate på skien som bindingen skyves inn i. Utviklet sammen med Rottefella og patentert av Madshus. NIS plata sikrer presis, enkel og hurtig montering av bindingen til skiene. Med NIS plata kan en også lett stille bindingsposisjonen frem og tilbake for balansepunktet på skien, noe som er nyttig ved forskjellige snøforhold.







P190 Nano Base
Designet for fart og ytelse i Madshus Champion serie. P190 Nano såle kommer i forskjellige kvaliteter – Kald, Pluss, Universal og Zero CIG. Hver kvalitet sikrer deg optimal glid og letter preparering for alle forhold.


PR100X Core
PR100X er et akrylbasert kjernemateriale som sammen med Madshus sin Triaxial Braiding teknologi gir en meget høy ytelse. Dette er et ekstremt lett materiale som også brukes i flere høyteknologiske maskiner, som for eksempel i rotorbladene på helikopter og i vingene på jetfly. PR100X gir Madshus ski gode dempeegenskaper, og er førstevalget for Madshus sine toppmodeller. Kjernen er 3D formet på Madshus modell Nanosonic for å maksimere presisjonen i skien.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar